. Expat TV Vlaanderen: Tour de France 2017 in het buitenland
Overzicht van het aanbod Vlaamse en/of Nederlandstalige radio, TV, programma's en films in het buitenland, voor expats. Hoe te bekijken, waar te vinden.

- DEZE SITE IS NIET LANGER ACTIEF! - na zes jaar belangeloze inzet, heeft deze website het eind augustus 2017 voor bekeken gehouden, en wordt sindsdien niet meer bijgewerkt. De gegevens op deze site kunnen dus verouderd zijn. Mogelijks worden er sporadisch nog nieuwe posts toegevoegd omtrent actuele onderwerpen. Oudere posts worden evenwel niet meer geactualiseerd.

Tour de France 2017 in het buitenland

Overzicht van de Tourprogramma's voor dit jaar. Mail me voor aanvullingen.

Officieel routeboek in het Frans / Engels


Om de livestreams rustig te kunnen bekijken, is het wellicht het gemakkelijkste gewoon een VPN voor een maand te kopen, zie hiervoor de specifieke pagina. Daar staat duidelijk vermeld dewelke werken voor Sporza. Voor een kleine vijf euro ben je al bediend, en dan kan je meteen naar alle streams kijken zonder gedoe.
Je kan ook een account bij onlineopnemen.nl overwegen. Dan neem je op wat je wil, en ben je niet afhankelijk van livestreams.

Mensen met een internet-tv kunnen de meeste links gewoon in de browser van de tv openen voor meer kijkcomfort.


VRT
Alles van de VRT op de Toursite van Sporza
De etappe
Rechtstreeks: live op SEBN, Eén of Sporza livestream (via VPN)
Herbekijken: niet op VRT Nu (ongetwijfeld een rechtenkwestie), dus nergens
Download: te vinden op Cyclingtorrents.nl, of op Usenet

Vive le vélo
Wordt dagelijks uitgezonden, iets na tien uur 's avonds. Volledige uurrooster en gastenlijst op de Sporza videozone.
Rechtstreeks: live op SEBN of Eén. De heruitzending kan ook op Eén bekeken worden om 11u30 's morgens. Verder ook nog te zien op BVN Live. Tweemaal daags, eenmaal in de nacht rond 01u30 Belgische tijd, en 's middags om 13u30. Exacte schema in de BVN gids.
Herbekijken: terug te vinden op VRT Nu


NOS
De etappe
Rechtstreeks: op NPO live, maar enkel via VPN.
Herbekijken: alle etappes vallen integraal te herbekijken op NOS Tour de France

Tourjournaal & De Avondetappe
De eerste wordt uitgezonden ergens rond half acht 's avonds, de tweede rond half tien, met herhaling rond één uur 's nachts en elf uur 's morgens.
Rechtstreeks: soms op SEBN. Beide worden ook een of twee keer per dag uitgezonden op BVN Live, exacte schema in de BVN gids.
Herbekijken: het Tourjournaal en De Avondetappe zijn beide te bekijken op NPO.nl


RTL
Tour du Jour
Tour du Jour is dit jaar terug van weggeweest. Dagelijks om 20 uur.
Rechtstreeks: soms op SEBN
Herbekijken: alle aflevering op RTL7. Blijkbaar werkt het dit jaar vanuit het buitenland wel, is men de geoblokkering vergeten?
Downloaden: alle links hier, meestal vanaf een uur of elf. Links op hoge kwaliteit. Als men ook lage kwaliteit wil, moet men het me op voorhand laten weten.


ITV4
Stage highlights
ITV is er dit jaar opnieuw bij met hun stage highlights. Nog altijd het langste en compleetste ritverslag van de hoop.
De Britten hebben er lang over gedaan, maar jaar na jaar haalt hun wielerverslaggeving een hoger niveau. De dagelijkse "stage highlights" van ITV4, met onder andere Chris Boardman, zijn een aanrader voor wie houdt van een lang etappeverslag (45 min), gekleurd met onderkoelde Britse humor maar uiteraard wel vooral aandacht voor de Angelsaksische renners.

Hun site vind je hier: ITV Tour; de stage highlights staan op de ITV Player, maar wel geogeblokkeerd. Makkelijker is ze gewoon te downloaden van Cyclingtorrents.


Geen opmerkingen: