. Expat TV Vlaanderen: VPN naar België
Overzicht van het aanbod Vlaamse en/of Nederlandstalige radio, TV, programma's en films in het buitenland, voor expats. Hoe te bekijken, waar te vinden.

- DEZE SITE IS NIET LANGER ACTIEF! - na zes jaar belangeloze inzet, heeft deze website het eind augustus 2017 voor bekeken gehouden, en wordt sindsdien niet meer bijgewerkt. De gegevens op deze site kunnen dus verouderd zijn. Mogelijks worden er sporadisch nog nieuwe posts toegevoegd omtrent actuele onderwerpen. Oudere posts worden evenwel niet meer geactualiseerd.

VPN naar België

(Overzichtstabel)

Het is belangrijk dat ik feedback blijf krijgen over uw ervaringen, anders blijft deze pagina niet actueel. Contacteer me dus zodat ook anderen van uw ervaringen kunnen profiteren. De overzichtstabel onderaan bevat nog veel lege vakjes. De bedoeling is dat die ook ingevuld geraken.


Deze pagina heeft de bedoeling een overzicht te geven van de commerciële VPN-providers via dewelke men naar Belgische geobeveiligde videostreams of websites kan kijken. Alle hier gegeven informatie werd daadwerkelijk geverifieerd door Vlaamse expats, en is dus niet gebaseerd op onbevestigde gegevens. Indien u zelf bijkomende ervaringen of verbeteringen heeft, gelieve het me te laten weten per mail.

Waarom een VPN?
Een aantal Belgische livestreams of video's zijn regiobeveiligd, en kunnen dus niet buiten België bekeken worden.

Aan de hand van een VPN kan hier echter een mouw aan gepast worden. Een VPN bouwt een tunnel tussen uw computer, tablet of telefoon enerzijds, en de VPN-server in België anderzijds. Op die manier lijkt het alsof u een Belgisch IP-adres heeft, en zich dus in België bevindt. Met als resultaat dat u naar alle geblokkeerde sites kan kijken, terwijl u zich toch in het buitenland bevindt.

Een alternatief is om zich te abonneren op Stievie (nvdr. dit werd geschreven voor Stievie gratis werd, en voor VTM besloot z'n programma's gratis op het net te gooien). Dan kan je meteen naar alle programma's in het buitenland kijken. Het is echter wel dubbel zo duur (10 euro/maand) als de goedkoopste VPN's, en het biedt ook geen oplossing voor filmpjes die buiten de programma's om op de websites van de omroepen aangeboden worden.

Bij mijn weten zijn de volgende sites in België op dit moment regiobeveiligd, en hierop worden dan ook alle onderstaande providers gecontroleerd.
  • Sporza livestreams: vooral wielrennen, vaak ook tennis, voetbal, ... Meestal krijg je dit te zien: Deze video is nog niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.
  • Sommige video's op deredactie.be en VRT NU die door de VRT aangekocht werden, en dus geen eigendom van de VRT zijn, meestal Vranckx, Panorama, Koppen, ... Deze filmpjes worden gemarkeerd met een Belgisch vlaggetje.
  • Sommige video's op de sporza.be-videozone hebben het ook vlaggen. Vooral samenvattingen van het voetbal dan, af en toe ook eens bij het wielrennen.
  • Stadion, ook al niet te bekijken. Het moet zijn dat het Belgisch voetbal zo goed is, dat we het in het buitenland niet mogen zien. 'T omgekeerde kan ook natuurlijk. Niet langer regiobeveiligd.
  • Q2 livestream (het vroegere 2BE), maar bij mijn weten wordt die enkel gegeoblokkeerd als ze eens een voetbalmatch uitzenden (Q2 kan overigens ook gratis bekeken worden op stievie.be maar zelfde blokkeringsprobleem)
  • Sommige programma's (ongeveer een derde) op VIER worden geblokkeerd, alhoewel er geen lijn in te trekken valt voor welke dat het geval is. Dat is ook het geval voor hun livestream die echter nog zelden gebruikt wordt: www.vier.be/streaming/voetbal.html of www.vier.be/streaming/veldrijden.html. De juiste stream wordt meestal op de hoofdpagina aangekondigd: www.vier.be
  • Filmpjes op de site van de Standaard die bij VTM gehaald worden. Diezelfde filmpjes zijn op de site van VTM echter zonder problemen te bekijken.
  • En blijkbaar worden de filmpjes van Sporting Telenet op de site van Het Nieuwsblad ook gegeoblokkeerd. Maar daar heb ik net een remedie op gevonden via Adblock
  • WeepeeTV zaliger blokkeerde de zenders Eén, Canvas en de Nederlanders, en later wellicht ook nog andere
  • ... (mocht iemand nog regiobeveiligde sites of streams kennen, gelieve het me te laten weten)

Alle onderstaande VPN-providers beweren een server in België te hebben. Soms worden ze echter toch nog geblokkeerd, omdat hun servers niet correct geregistreerd staan en toch nog als een buitenlands IP-adres aanzien worden. Daarom dat we ze ook expliciet testen teneinde andere expats voor ontgoochelingen te behouden. Hou me op de hoogte indien u zelf aanvullingen heeft!
Behoed u ook voor wijzigingen. De landregistratie van IP-adressen kan soms wel eens wijzigen, en dan werkt het natuurlijk niet meer. Zelfs al hadden we het eerder al eens getest. Daarom: koop nooit meteen een abonnement voor een jaar, maar probeer het voor een maand, of probeer een proefabonnement los te krijgen.

Allen stellen ze abonnementen voor op jaar- en maandbasis. Een maandabonnement kan handig zijn indien u het enkel wil gebruiken tijdens bepaalde sportmaanden (EK/WK voetbal, wielrennen/Tour de France, Olympische Spelen, ...) of tijdens de vakanties. Desalniettemin blijven ze schappelijk qua prijs.

Als laatste merk ik ook nog op dat deze providers (behalve Fusa) ook servers hebben in zowat alle andere Westerse landen. Hierdoor kunnen ze dus evengoed gebruikt worden om andere geobeveiligde sites te bekijken zoals de NOS livestreams of Uitzendinggemist/NPO.nl, de BBC en ITV player, de Franse livestreams, Netflix, Hulu en wat al meer in de VS, enzovoort. Zowat alles dus eigenlijk.

Opgepast! Met deze VPN-providers kan je vanuit het buitenland niet naar Telenet Yelo of Belgacom TV Overal kijken! Om die te omzeilen heeft u een VPN nodig naar een Telenet- of Belgacomnetwerk (zoals het thuisnetwerk bij familie in België bijvoorbeeld), en dat hebben die VPN-providers dus niet. Voor Yelo is er wel een speciale VPN beschikbaar, en die vindt u hier.


SecurityKISS
Een nieuwe prijsbreker, SecurityKISS. Deels een Vlaams initiatief, en ze hebben twee Belgische servers met prijzen gaande van 3 euro per maand tot 24 voor een gans jaar. Dit alles wel voor een maximale download van 20 GB per maand, dus goed voor occasioneel gebruik (veertig tot vijftig uren streaming), maar niet om dagelijks meerdere uren te gebruiken. Kan echter wel handig zijn voor diegenen die occasioneel willen kijken, naar het wielrennen of voetbal bijvoorbeeld, en zoniet moet u een iets duurder pakket nemen.
Vriendelijke mensen ook die me aangeboden hebben om te testen, en bovendien zeer hulpvaardig, in het Nederlands. Het werd getest vanuit Europa en Azië voor alle gekende sites, zowel VRT, VTM als de 2BE livestream en Vier. Niks op aan te merken.
Betrouwbaarheid: let wel dat u bij het aanschakelen de server in Brugge moet kiezen, en niet die in Brussel. Die server is bij mijn weten ook één van de weinige die al sinds lange tijd consistent een Belgisch IP-adres afgeeft. Hierop falen de andere VPN-providers wel eens.


Unotelly
Dan een beetje een buitenbeentje, Unotelly, want die doen zowel de zogenaamde Smart DNS als VPN. En die eerste kan soms best wel handig zijn. Het is ten eerste veel makkelijker en transparenter in gebruik dan het opzetten van een VPN, en bovendien kan het ook gebruikt worden voor toestellen waar je geen VPN op kan instellen. Zoals een internet-tv bijvoorbeeld. Bovendien kan je er ook makkelijk video's vanuit verschillende landen mee bekijken, zonder telkens de instellingen te hoeven veranderen.
Nadeel van de Smart DNS is dan weer dat hij niet meteen met alle video's overweg kan. Voor de livestreams en filmpjes van Sporza werkt het perfect, ook voor Canvas, deredactie.be en NPO. (augustus 2017 - sinds de wijzigingen aan de streaming van de VRT in het voorjaar 2017 slaagt Unotelly er niet meer in de VRT te deblokkeren) Voor Vier werkt het daarentegen niet. Een vraag voor toevoeging van deze zender werd al lang geleden ingediend, maar dat blijft blijkbaar maar duren.
Prijs: 5 US dollar per maand voor de Smart DNS en 8 voor de VPN (of maar 5 als je die voor een gans jaar koopt).
Betrouwbaarheid: vrij hoog. Ik heb nog nooit problemen gehad met Unotelly, werkt consistent goed.
Tip: Je kan het een maand (!) gratis testen (vroeger was het een week). En daarna kan je het nog eens met een gratis maand verlengen. Da's dus twee maand gratis. Altijd handig als je voor een weekend eens streams wil bekijken op Sporza, of iets uit Amerika, op BBC of NPO, zonder daarvoor meteen een VPN te hoeven kopen.
En nog een tip. Ik heb gemerkt dat het niet echt handig is om Unotelly permanent aan te hebben. Dan leidt hij ook de video's uit mijn woonland om, en dat geeft soms problemen. Daarom schakel ik hem enkel in wanneer ik het nodig heb. Hiervoor heb ik twee bestandjes op mijn bureaublad staan die met een simpele dubbelklik Unotelly aan- of uitschakelen. Wel enkel voor Windows, geen idee hoe je hetzelfde op een Mac kan klaarspelen. Bestandjes kunnen hier gedownload worden.


Witopia
Witopia is vroeger altijd heel betrouwbaar gebleken. Werd indertijd getest voor de sites van de VRT, de NOS, Frankrijk, BBC en ITV. Niet getest voor Vier of 2BE. De laatste jaren gaat het echter serieus fout met hun IP-adres, werkt bij mijn weten al een tijdje niet meer.
Getest vanuit: Europa, Canada en Azië.
Uit de verschillende aanbiedingen heeft u enkel de PersonalVPN Basic van doen (en dus niet de Pro). Hun prijzen gaan van 6 US dollar voor een maandabonnement tot 50 USD voor een jaar. Bovendien mag je volgens hun FAQ twee verbindingen tegelijk maken, dus ga ik ervan uit dat je zo'n account met twee kan delen (en dus ook de kost).
Betrouwbaarheid: historisch gezien uitstekend, en uitstekende helpdesk. Momenteel zijn er echter problemen met hun IP-adres dat niet meer als Belgisch gedeclareerd staat (voorbeeld hier, zie commentaren onderaan). Dit ligt aan het datacenter van OVH in Brussel dat ze gebruiken, en waar ook vele van de andere VPN-providers gebruik van maken. Hun helpdesk is daarentegen wel uitstekend en zeer snel (nvdr. voor mij de allerbeste). Klagen is dus de boodschap indien het eens mis gaat! U bent de klant en hebt betaald voor een Belgische server die moet werken. Ik heb hen hierop aangesproken, en ze hebben toegegeven dat ze moeite hebben om in België een betrouwbaar IP-adres vast te krijgen. Even afwachten dus of ze dit in de toekomst goed krijgen. Best eens navragen voor u hier een abonnement neemt.


Overplay
Overplay werd getest voor de sites van de VRT. Ook geen problemen met buitenlandse sites (uitzendinggemist, BBC, VSA).
Getest vanuit: Europa.
Probleem is wel dat ze een een Smart DNS als VPN light verkopen die geen Belgische kanalen ondersteunt. Althans volgens hun lijst van onderstaande kanalen. De echte VPN komt aan 10 USD per maand, en 100 USD voor een jaar. De duurste van de hoop.
Betrouwbaarheid: ik bezit niet genoeg feedback om hierover een uitspraak te kunnen doen. Ik weet ook niet welk datacenter of IP-adres ze gebruiken.


Hide My Ass!
Moeilijk geval, deze kontverberger. Vroeger beweerden ze immers dat ze een server in Oostende hadden, die verdween vervolgens een tijdje. Toen hadden ze weer een server in het datacentrum van OVH, maar die is notoir voor IP-problemen (zie Witopia hierboven en commentaren onderaan). En nu hebben ze blijkbaar weer een server in Antwerpen.
Men heeft me bevestigd dat het werkt voor Sporza en de VRT. Zou ook voor Vier werken.
Hun prijzen gaan van 11,52 USD per maand tot 80 USD per jaar. Vrij duur!
Betrouwbaarheid: Niet echt een referentie op het vlak van een betrouwbaar IP-adres.


Super VPN
Super VPN beweert sinds kort ook een Belgische server te hebben. Ongetest.
Ze hanteren een vaste prijs per maand, 8 USD.


IPVanish
Ook nieuw, IPVanish. Beweren een server in Brussel te hebben. Volgens commentaar onderaan de pagina zou die niet werken voor Sporza/deredactie. Geen idee wat de andere websites betreft.
10 USD per maand, 80 USD voor een jaar.


Goldenfrog vyprvpn
Goldenfrog vyprvpn. Beweren ook een server in Brussel te hebben, maar een raar geval. Ik heb het getest, en krijg een IP-adres dat in alle databases als Belgisch geregistreerd staat. Alleen... voor de VRT werkt het niet, en ook al niet voor Vier. Eigenaardig. Ik heb met de helpdesk gemaild, en ze melden dat ze hier weinig aan kunnen (of zullen) doen.
Je kan er wel een gratis testaccount maken, waar je weliswaar wel maar 500 megabyte mee mag downloaden (goed voor ongeveer een uur streaming). Maar zoals gemeld, vrij nutteloos voor Belgische sites.
8,00€ per maand of 56€ voor een jaar.


PureVPN
En het regent opeens Belgische VPN's. Ook PureVPN beweert nu een Belgische server te hebben. Alleen... ik heb hem eens getest met een gratis account. En ze hebben hetzelfde probleem als gemeld in de commentaren over Witopia hieronder. Ik krijg wel een IP-adres, maar volgens iplocation.net staat dat adres afwisselend in Nederland en België geregistreerd, naargelang de geodatabase die ondervraagd wordt. En wat blijkt dus, de VRT kan ik er niet mee bekijken. Geblokkeerde uitzendingen van de NPO kon ik er daarentegen wel mee bekijken, maar dat was de bedoeling niet. Leuke VPN voor Nederland dus, voor België daarentegen niet te gebruiken, zolang ze die georegistratie niet opgelost hebben.
10$ per maand, 50$ voor een gans jaar.


CyberGhost
CyberGhost, ook nieuw. Beweren meerdere servers in België te hebben. Ongetest.
5€ per maand of 50€ voor een gans jaar.


TorGuard
TorGuard, nog een nieuwe. Beweren gebruik te maken van servers in Roosdaal.
Ze hebben een wat apart voorstel van een "anonieme proxy". Het is me niet geheel duidelijk of dit volstaat om Belgische servers te deblokkeren, in dat geval zal de volwaardige VPN nodig zijn.
Iemand wist me vanuit Luxemburg te melden dat het werkt voor de VRT-zenders, maar niet voor Vier.
Bij nader toezien blijken ze twee verschillende datacenters te gebruiken. De ene, in "Roosdaal", wordt ook gebruikt door NordVPN, de andere, in Brussel, door onder andere IPinator en Zenmate. Alleen werken die laatstgenoemde niet. En met Torguard is het dan ook idem dito. Het eerste datacenter werkt daarentegen wel, in tegenstelling tot NordVPN, omdat hun IP-adres blijkbaar niet verbrand is, en dat van NordVPN wel.
De anonieme proxy komt aan 6$ per maand of 47$ voor een gans jaar.
De VPN moet 10$ per maand of 60$ voor een gans jaar kosten.


IPinator
IPinator heeft een heel opvallend concept, een levenslang abonnement voor 39$. "Levenslang", het zal me benieuwen, want aan die prijs komen ze nooit uit hun kosten.
Feit is dat hun IP-adressen wel niet werken. In één database staan ze als Belgisch te boek, in andere niet. Getest voor de VRT, en dat werkte niet. Dus eerst moeten ze hun IP-adressen eens op orde krijgen.
Afgaande op het IP-adres dat ze gebruiken, heb ik wel een vermoeden dat het moet werken voor Vier. Alleen heb ik het zelf niet kunnen testen.
Prijs? 29$ per jaar, of 39$ voor een levenslang abonnement.


EarthVPN
EarthVPN, beweren tot vier servers in Brussel te hebben. Probleem is dat ze wel een Belgisch IP-adres geven, maar toch werken ze niet. Getest voor VRT en Vier.
Vrij goedkoop wel. 4$ per maand of 40$ per jaar.


ibVPN
En opnieuw een nieuwe, de invisible browsing VPN, of ibVPN. Net zoals Unotelly bieden zij zowel Smart DNS als gewone VPN aan.
Smart DNS is een leuk idee, maar bij ibVPN kunnen we er kort over zijn. Geen enkele Vlaamse zender zit momenteel in hun aanbod. Daar hebben we dus niks aan.
Bij hun gewone VPN wordt het iets anders. Vroeger slaagde ik er nog in om daar Vier mee aan de praat te krijgen, maar de laatste keer dat ik het probeerde, lukte dat ook niet meer. Volgens een van mijn databases, is hun IP-adres ook verbrand. Werkt dus nergens voor.
Prijzen (voor hun EU VPN) zijn aan de goedkope kant: 5 USD per maand, of 37 USD voor een jaar.
Opgelet: je kan wel gratis testaccounts krijgen die geldig zijn voor zes uur. Altijd handig om nog eens te testen.
Betrouwbaarheid: twijfelachtig gezien de wisselvallige resultaten.


Slick VPN
En nog een nieuwe, Slick VPN. Beweren één enkele server in Oostende te hebben, en volgens wat ik kan nagaan, zou dat een datacenter moeten zijn dat normaal altijd werkt voor de Belgische websites. Interessant dus, maar op de lange tijd misschien weinig betrouwbaar omdat ze maar een server in België hebben.
Account kan ook nog eens met twee gedeeld worden, vermits ze connecties vanuit twee verschillende IP-adressen toestaan.
Prijs: 10$ per maand of 48$ per jaar. In euro wordt dat respectievelijk 9€ en 45€. Nu alleen nog iemand nodig die het eens wil testen.


ZenMate
ZenMate werkt zowel via een klassieke VPN, als via een browserextensie. Alleen gebruiken ze een server in het datacenter van EDIS, en die werken niet voor de Belgische sites. Getest voor Sporza, deredactie, Canvas en Vier. Niets werkt.
Prijs: in dollar is het 84$ per jaar, maar in euro is het opeens maar 20€ per jaar, of 2€ per maand.


Astrill
Astrill beweert ook servers in België te hebben. Volgens hun website kan je voor zeven dagen een gratis testaccount krijgen, maar ik heb toch via de helpdesk moeten passeren om die account ook geactiveerd te krijgen.
De resultaten dan. Ze zitten in hetzelfde datacenter als ibVPN, dus vroeger werkte het enkel voor Vier. Maar hun IP-adressen blijken niet verbrand te zijn. De laatste keer dat ik het testte, werkte het voor alle zenders, in tegenstelling tot ibVPN dus. 't Blijft een raar datacenter.
Prijs: vervelend want je moet minimum voor 3 maanden kopen. 30 USD per trimester, of 70 USD per jaar.
Betrouwbaarheid: twijfelachtig gezien de wisselvallige resultaten.


ExpressVPN
ExpressVPN beweert een server in België te hebben, zonder verdere informatie. Ongetest.
Prijs: vrij duur. Van 13 USD per maand, tot 100 USD per jaar.


VPN.asia
VPN.asia komt ook met een Belgische server op de proppen, maar voor Sporza zou hij alvast niet werken.
Prijs: 9$ per maand, 69$ per jaar


AirVPN
AirVPN heeft vier servers in Brussel, maar die zitten wel allemaal in hetzelfde datacenter. Een weinig robuuste opstelling dus. Overigens hetzelfde datacenter als Astrill en ibVPN. Een testaccount kan verkregen worden op aanvraag.
Zelf getest en werkt voor alle sites. Maar de laatste keer dat ik hun adressen nakeek, bleken die verbrand te zijn. Ik zou er toch maar mee oppassen.
Prijs: zeer interessant want kan al vanaf drie dagen gekocht worden. Dus drie dagen 1€, 7€ voor een maand, 15€ voor een trimester en 54€ voor een jaar.


NordVPN
NordVPN beweert twee servers in België te hebben, en ik ben hun IP-adressen te weten gekomen. Het goede nieuws is dat ze in twee verschillende datacenters zitten. Het ene is hetzelfde als ibVPN en Astrill, waarvan ik weet dat de ene werkt, en de andere niet. Het andere is hetzelfde als Torguard. Alleen lijken alle twee de IP-adressen, volgens mijn databases, verbrand te zijn.
Nu is het leuke dat ze gratis testaccounts voor drie dagen aanbieden. Ik heb het dus eens kunnen testen, en, oh helaas, het leek me niet te werken. Noch voor deredactie, Canvas, Sporza en Vier.
Prijs: aan de dure kant. 12$ per maand, 80$ per jaar, maar dat daalt tot 48$ als je je voor twee jaar abonneert.


GooseVPN
GooseVPN komt uit Nederland, en beweert een server in Brussel te hebben. Gezien men een server in Brussel aankondigt, heb ik er niet meteen een goed oog in. De meeste datacenters in Brussel werken immers niet.
Ongetest. Ze kondigen een "maand gratis" aan, alleen moet je wel meteen betalen om het geactiveerd te krijgen, en krijg je pas achteraf je geld terug. Daar doe ik dus niet aan mee. Als iemand een abonnement bij hen heeft, mag hij me altijd eens contacteren.
Prijs: 3 euro per maand, de prijs per jaar wordt nergens vermeld.


Overzicht
Sta tus dered actie Spo rza Can vas Ket net Vier  Q2  Prijs/ maand Prijs/ jaar   
Securitykiss
3/4/6€ 24/36/54€ (1)
Unotelly
X
X
X
X
X
X
5$ 50$ (2)
Witopia
X
X
6$ 50$ (3)
Overplay
10$ 100$
Hide My Ass!
11,52$ 80$
Super VPN 8$ 92$
IPVanish
X
X
10$ 80$
Vyprvpn
X
X
X
X
8€ 56€
PureVPN
X
X
X
10$ 50$ (5)
CyberGhost 5€ 50€
TorGuard
X
10$ 60$
IPinator
X
X
X
nvt 29$ (6)
EarthVPN
X
X
X
X
4$ 40$
ibVPN
X
X
X
X
5$ 37$
Slick VPN 10$ of 9€ 48$ of 45€
ZenMate
X
X
X
X
2€ 20€
Astrill
10$ 70$
ExpressVPN 13$ 100$
VPN.asia
X
9$ 69$
AirVPN
7€ 54€
NordVPN
X
X
X
X
12$ 80$
GooseVPN 3€ ?
(1) Abonnement beperkt tot 20 GB/mnd. Duurder indien u meer nodig hebt
(2) Deze "Smart DNS" is zowat de enige technische oplossing die ook op tv's werkt
(3) Hebben momenteel nogal wat problemen met hun Belgisch IP-adres
(4) Klachten gekregen over hun klantvriendelijkheid
(5) Hun "Belgisch" IP-adres blijkt niet in België geregistreerd te staan
(6) Enige die een levenslang abonnement aanbiedt aan 39$

71 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik gebruik nu overplay en ben redelijk tevreden.
kan in mijn hulu in US, daarna even canvas met weepee en dan via Nederlandse server op uitzendinggemist.nl. (via Nederlandse server kun je er ook de buitenlandse producties zien)

Anoniem zei

Op aanraden van deze site (en met dank) heb ik een week geleden een maandabonnement genomen op Overplay wegens de Tour. Werkt langs geen kanten voor Canvas, maar dat kan gewoon liggen aan het feit dat sporza.be een technisch afschuwelijk amateuristische site is. Live stream van RTBF en France 2 bijvoorbeeld werken nu perfect, zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies.

Expat TV Vlaanderen zei

Probeer het dan nog eens, want Overplay werd getest voor de Sporza livestream. Vermeld er wel bij vanuit welk land je het gebruikt, altijd mogelijk dat er problemen zijn vanuit verre werelddelen.

Anoniem zei

Via deze site toch maar eens fusa.be gecontacteerd en daar heb ik nu een test abo lopen voor 1 maand/3euro. Ik woon in St. Petersburg (Rusland) en deredactie videozone, uitzendingemist.nl enz werken allemaal zeer vlotjes. Het was ook zeer handig om zaken als AppStore/Steam/Spotify te regelen daar die controleren of de kredietkaart wel overeenkomt met de geo-locatie van het IP. 3euro per maand is ook bijna gratis voor dergelijke service.

Marc zei

Heb zowel Fusa als Witopia geprobeerd vanuit Thailand.

Witopia is duidelijk de beste keus, werkte prima met alle steams, incl. Weepee (die overigens een sterke inhaalbeweging gemaakt hebben, bij hun start werkte het voor geen meter in Thailand, maar loopt nu als een lier)

Fusa is ronduit een zielig verhaal. Geen testaccount voor mij, moest ineens de volle 6 maanden betalen. En niet aan 2.99 euro/maand zoals ze op hun site zetten, neen de heren rekenen nog eens 21% BTW extra aan...Werkt hier zelfs niet voor de VRT streams, over Weepee praten we niet eens. Helpdesk heeft dan maar mijn account opgewaardeerd tot een 100 Mbit account. Werkte nog steeds voor geen meter... Speedtests toonden aan dat van die 100Mbit nog niet eens 1 tot bij mij raakte. Volgens de helpdesk lag het aan mij ISP, maar ik heb een 30 Mb lijntje en dat werkt prima, ook voor streams uit Belgie. Geld dan maar terug gevraagd en niet gekregen. Als er iemand het eens wil uittesten, neem gerust kontakt op, heb toch niets aan dit waardeloos abonnement...

Dus als je een VPN wilt dan is Witopia veruit de beste keuze. Prijs is omzeggens hetzelfde, ze hebben een 'money back' garantie, en een bijkomend voordeel is dat je ook op servers van andere landen kan inloggen. Handig als je eens naar de BBC wilt kijken.

Met al dat gedoe met VPN dacht ik ineens aan een oude bekende : www.onlineopnemen.nl

Voor 1.99 euro/maand kan je daar de VRT, Canvas, JIM en KetOp12 online opnemen en naar je computer streamen. Toevallig net de zenders die geblocked worden door Weepee. Werkt voortreffelijk alleen een beetje belachelijk dat je een windows PC moet hebben. En je kan (moet) uitgesteld kijken, iets wat door deze Aziaat zeer gewaardeerd wordt. Kijk nu iedere dag de tour met een uurtje vertraging en de volgende dag Vive le Velo. En uiteraard de heruitzendingen van De Kampioenen ;-)

Unknown zei

hoi, het klinkt dom maar ik heb een vpn server bij fusa gehuurd, ik wil dus belgische tv in nederland kijken, ik heb verbinding met mijn server maar wat nu ? kan iemand mij helpen aub , ik vind nergens een handleiding wat en hoe ik het moet doen

Koen zei

Lijkt dat stadion niet meer werkt via security kiss.

Expat TV Vlaanderen zei

Zou niet mogen zijn, ben je zeker? Ze hebben twee Belgische servers, alle twee al geprobeerd? Ook eens nagevraagd bij hun helpdesk, meestal bieden ze zeer snel hulp. Contacteer me anders eens. Groeten

Anoniem zei

Ik gebruik Hide My Ass vanuit Kazakhstan op laptop en tablet.
Heeft wel degelijk een server in Brussel.

Anoniem zei

Vandaag eerst Witopia terug aangekocht voor een maand maar de server in België staat niet meer op de lijst. De support zei dat het terugkomt maar kon er geen datum opzetten. Nu wel weer op gang met securitykiss.

Expat TV Vlaanderen zei

Da's jammer, want die Belgische server staat wel degelijk nog altijd in hun FAQ.
Probeer ook Unotelly eens, dat kan toch gratis. Die gebruik ik zelf vaak, en is handiger in het gebruik omdat je niet telkens een VPN moet opzetten, en ik die ook kan gebruiken met m'n Smart TV.

Expat TV Vlaanderen zei


Privacy op Twitter is ook niet meer wat het geweest is. Het volstaat een naam te laten vallen, en daar zijn ze al. Witopia heeft laten weten dat het probleem opgelost zou zijn: https://twitter.com/ExpatTvVlaander/status/572159179797880833

Anoniem zei

Security Kiss server in Brussels 87.**.252.*** werkt niet met Sporza livestream (geoblocked ip adres ?).
De andere Belgische server in Brugge 81.**.123.*** werkt maar de live stream stuttert wel echt zodanig veel dat ik morgen weer eens Witopia erop zet. Of is die stream van Sporza echt ook zo slecht in locaal in België ?

Bart zei

De laatste tijd werkt mijn Witopia VPN verbinding niet meer voor Sporza (bv. Wielrennen live stream). Ik krijg sinds recent de boodschap 'video is nog niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw', maar het betreft een live stream en ik krijg dezelfde boodschap wanneer ik archief beelden wil bekijken. Heeft iemand anders een gelijkaardig probleem?

Anoniem zei

Klopt. Bij mij werkt witopia ook niet met Sporza, heb mezelf 3 weken geleden bij witopia een abonnement aangeschaft, en zal het nu spijtig genoeg toch moeten cancellen...

Expat TV Vlaanderen zei

Witopia is nochtans altijd al een van de beste geweest. Hun helpdesk er al mee lastig gevallen?

Michel zei

OK. Ik ben al jaren een trouwe klant van Witopia en heb nu hetzelfde probleem op sporza.be. Ik heb met de help line gechat van Witopia en hier is het probleem. Via http://iplocation.net kan je het ip adres opvragen dewelke Witopia gebruikt. Het geeft ook aan in welk land dit ip adres is geregistreerd bij geo-location bedrijven. Mijn Witopia ipadres is geregistreerd in Frankrijk bij 2 bedrijven, in Nederland bij 1 bedrijf, en in Belgie in de 2 resterende bedrijven. Officieel zouden deze bedrijven het land van ripe.net moeten gebruiken, maar dat is niet het geval. Deredactie.be gebruikt dus 1 van de geo-location bedrijven die het Witopia adres niet in Belgie hebben geregistreerd. Om een lang verhaal kort te maken, Witopia zal terug trachten van deze bedrijven te kontakteren en het Witopia land te veranderen naar Belgie. Hopen maar, maar geen garanties.Met een slingbox naar Belgie gaat het dus altijd, maar dit is een eenvoudigere oplossing

Expat TV Vlaanderen zei

Da's een klassieker in het genre. Die IP-adressen veranderen af en toe wel eens van status, en inderdaad, er zijn vroeger al eens problemen geweest met de VRT in dit verband. Die halen hun geolocatie-informatie blijkbaar van een bron die er altijd een wat aparte mening op na houdt. Maar had Witopia geen twee servers in België? Dan kan je eventueel diegene kiezen die wel nog werkt? Vraag wel een gratis maand aan Witopia voor het ongemak, het is de klants fout niet dat hun adressen niet perfect werken.

Unknown zei

Ik heb nog een beter alternatief gevonden na fusa.be; namelijk http://www.stievie.be/
Geen VPN nodig, 10euro per maand en 10 Vlaamse zenders bekijken live en tot 6 dagen terug.
Eerste maand gratis!

Helaas wel enkel op mobiele apparaten Android en iOS, maar met Chromecast op TV is dat geen enkel probleem.

Anoniem zei

Sinds vorige week werkt sporza (extra time) opnieuw niet meer? Lukt het iemand wel met een bepaalde VPN?

Expat TV Vlaanderen zei

Uiteraard, dat is waar VPN's voor dienen.

Marie zei

Ik heb zowel een HideMyAss en Witopia abonnement en ik kan geen Canvas.be en Vier.be video's bekijken. Ik vrees dat de Vlaamse zenders slimmer worden en VPNs blokkeren. Wie heeft wel succes, en met welke VPN?

Expat TV Vlaanderen zei

De zenders houden zich daar echt niet mee bezig. Het probleem is dat die VPN-providers een datacenter van OVH gebruiken wiens IP-adres af en toe als Frans tevoorschijn komt. Wellicht gebruiken ze alletwee hetzelfde datacenter. Ga eens naar http://iplocation.net, en dan kom je het meteen te weten.
Witopia heeft wel een uitstekende klantenservice. Contacteer hen en zet er wat druk op, dan komt het normaal snel in orde. Het blijft wel een feit dat ze dat datacenter eens moeten dumpen. Het probleem komt regelmatig terug. Zolang niemand klaagt, zullen ze het uiteraard niet doen. Dus klagen is de boodschap.
Voorlopig kan je je behelpen met een testaccount bij Unotelly. Die heeft bij mijn weten nog nooit gefaald voor de VRT. Vier zit niet bij hun aanbod, maar kan aangevraagd worden. Normaal brengen ze dat dan snel in orde.

Marie zei

Canvas zit helaas ook niet op Unotelly, enkel Sporza.
Zowel Witopia als HMA onderzoeken het probleem, de winnaar verdient nog steeds mijn abonnement, de verliezer zeg ik af :-)

Expat TV Vlaanderen zei

Voor Canvas is er al een ticket open bij Unotelly. Ga naar deze link en stem het omhoog door op "like this idea" te klikken. Zo kan je zelf ook een ticket aanmaken voor Vier. Als het snel genoeg stemmen haalt, wordt het over het algemeen snel uitgevoerd.

Expat TV Vlaanderen zei

Canvas werkt nu ook via Unotelly. Het is enkel nog wachten op iemand die een ticket wil loggen voor Vier.be.

Marie zei

Heb je toevallig een directe link naar Canvas op Unotelly? Bij mij verschijnt hij niet in de lijst.
Witopia heeft laten weten dat zij geen oplossing vinden...

Welke VPN werkt op dit moment perfect voor Canvas en Vier?

Expat TV Vlaanderen zei

Zal wel niet in de lijst staan omdat ze het net toegevoegd hebben. Gewoon DNS omzetten naar Unotelly, en dan werkt het voor mij. Voor Vier is er nu ook een verzoek dat omhoog gestemd moet worden.

Expat TV Vlaanderen zei

Ik ga dat moeten terugtrekken wat betreft Canvas. Gisteren werkte het opeens, vandaag weer niet. Nog wat geduld hebben blijkbaar.

Marie zei

Ik denk dat ik dan maar opnieuw een Stieve abonnement neem. SecurityKiss werkt ook niet en hun klantendienst heeft nog steeds niet gereageerd.

Unknown zei

Earthvpn werkt niet voor vier.be, zowel niet via Brussel of Diegem. Ondanks dat de server in Diegem over al lijkt geregistreerd te zijn in BE. Tot nog toe is SecurityKISS en dan hun server in Brugge de enige waarmee vier.be is te omzeilen.

dimi zei

securitykiss werkt met Bruges 81.95.123.216 UDP5000 (Canvas/VIER)


Brussels werkt niet, ticket gemaakt en de volgende dag antwoord.
"We have some technical issues with our Brussels server - server will be replaced in the near future.
I also extended your servers list so now you should have access to two additional Belgium servers.

Please let us know if there are any questions or issues.

Best Regards,
SecurityKISS Team"

Momenteel heb ik 2 Bruges en 1 Brussels, enkel diegene hierboven werkt.

/dimi

Expat TV Vlaanderen zei

Voor de techneuten, via Tor een manier gevonden om de handle van de video's van Canvas vast te krijgen, zodat ik ze via Unotelly alsnog kon downloaden. Is niet voor het grote publiek weggelegd, maar zo kan je Unotelly toch nog gebruiken voor Canvas.

Marie zei

Ik kreeg dit bericht van SecurityKISS
Hello,
I'm sorry for the delay. We are working on adding new servers that are not known to websites like canvas.be. It looks like recently many websites changed the way they detect and recognize users which causes that VPNs become ineffective in changing the virtual location. This is temporary and it should go back to normal once we add new IP addresses.

dimi zei

doneren om te proberen. als iedereen die deze blog leest een euro of twee doneert via paypal kunnen al de vpns voor België getest worden.
p.s. ook geïnteresseerd in die techneutische oplossing

/dimi

Martijn zei

Werkt dit ook via Android? Ik geraak niet op securityKISS....

Expat TV Vlaanderen zei

Word ik verondersteld dit te begrijpen? Werkt "dit", "ik geraak niet op"?

Andy zei

Hallo mensen. Begin dit jaar was ik al tijdelijk in het buitenland en kwam dus tot de conclusie dat ik geen livesteam kon zien. Binnenkort zit er een verhuis aan te komen en was dus aan het googlen naar een goede VPN service om de Belgische livestreams toch nog te kunnen bekijken. Zo ben ik op jullie website terechtgekomen. Ik zie dat er recentelijk toch weerproblemen opduikn met de VPN servers om de livestream van Sporza te kunnen bekijken. Zou jammer zijn. We gaan probeen he.

Olivier zei

Ik vind geen DNS Servers terug uit Belgie bij Unotelly...?

Expat TV Vlaanderen zei

Smart DNS werkt op een gans andere manier dan een VPN. Bij een VPN moet je je daadwerkelijk verbinden met een server in het land naar keuze, bij Smart DNS maakt het niet uit welke DNS-server je kiest. Naargelang de website waarmee je je probeert te verbinden, zullen zij uitmaken of je internetverkeer omgeleid moet worden. Daarom ook dat zij, in tegenstelling tot VPN-providers, iedere website apart moeten voorprogrammeren, anders werkt het niet.

Anoniem zei

Ik heb een Witopia account. De Witopia vpn naar Belgie werkt niet. Ze hebben nog steeds het zelfde probleem van geocoding van Belgische Web Sites in het buitenland. Ik heb nog eens een paar uur aan de chatbox gehangen met hen. Maar geen oplossing. Helaas. Ik hou jullie op de hoogte. Het blijft wel een uitstekende optie als je tegelijkertijd wilt vpn-nen naar vele verschillende landen met vele verschillende toestellen (Windows, Apple, Android). Kijken naar Belgische reportages doe ik via Slingbox.

Groetjes
Michel

Andy zei

Ik zit nu in Mauritius, heb voor een maand de Olivine van SecurityKiss genomen en heb meteen de Brugse server gekozen om zo met succes naar de match België - Italië kunnen kijken via sporza. Om een vlotte streaming te hebben heb ik de kwaliteit wel een stapje lager moeten zetten. De oorzaak van de mindere verbinding is wellicht hier in Mauritius te zoeken. Soms heb ik ook wel eens haperende connecties via Viber of Skype.
Behalve voor het bekijken van het Eén-nieuws heb ik voor het overige geen gebruik gemaakt van andere kanalen tot nu toe. Ik heb ook niet meteen nood aan de rest eigenlijk :-)

Anoniem zei

SecurityKiss werkt zonder problemen vanuit de VS en in enkele klikken. Ook best handig dat je niet zelf de VPN instellingen moet regelen. Bedankt voor alle tips hier!

TestDrive zei

Wie HOLA gebruikt met Chrome dit werkt voor mij om op de Sporza website voor LIVE feeds, onlangs de Europe campagne van Anderlecht gevolgt werkte perfect!
Mac OSX, Chrome en op Sporza LIVE feeds alleen!

TestDrive zei

Vergat te melden vanuit de VS, NYC!

TestDrive zei

Heb ondertussen een abo op securitykiss, werkt flawless hier in NYC. Thx!

Unknown zei

F-secure Freedome is ook een geweldige VPN, Fins bedrijf en vpn server in Belgie.
14 dagen gratis te gebruiken, kan op android, ios of combineren met pc/mac.
Werkt heel goed: https://www.f-secure.com/en/web/home_global/freedome

Expat TV Vlaanderen zei

Dan ga je mij wel moeten laten weten voor welke sites het werkt. Ik hou er niet van dat hun VPN blijkbaar enkel toegankelijk is via software die je moet installeren (dus geen gewone login via PPTP o.i.d.), en de hard- en software ter mijn beschikking is blijkbaar niet modern genoeg om hun ding te kunnen installeren.

Dimitri zei

Beste allen,

Goede informatie, maar toch niet zo evident voor een digibeet zoals ik. Daarom graag wat meer informatie

- werkt (en hoe) Stevie in Afrika ? Hoe ? Wat te doen ... ?
- wat is een slingbox ? biedt dit enige oplossing en voor welke kanalen/programma's ? Wat zijn de vereisten hierbij?

Expat TV Vlaanderen zei

De meeste antwoorden staan op de site me dunkt. Contacteer me per mail als er iets niet duidelijk is.

dimi zei

F-secure Freedome werkt niet met VRT, wel met Vier.
Andere niet geprobeerd.

/Dimi - Finland

Anoniem zei

IP Vanish werkt niet op sporza.be. Live video streams of streams met voetbal geven de boodschap "Deze video is nog niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw."

Expat TV Vlaanderen zei

Bedankt, heb het aangepast. Gelieve wel altijd alle andere sites ook eens te testen, zo zijn de gegevens volledig.

Anoniem zei

Inderdaad, sinds kort kan je met IP Vanish geen LiveStream meer volgen op Sporza.
Maar andere geblokkeerde video's op deredactie, Sporza en Canvas in de meeste gevallen wel.
Niet altijd.
Ik heb IP Vanish daarvan op de hoogte gesteld en ze gingen het onderzoeken.

Anoniem zei

Top informatie, bedankt. My 2 cents:

ZenMate VPN (Chrome Extension)
Ik gebruikte tot vorige week nog ZenMate VPN voor de NOS en Sporza vanuit verschillende landen (Canada, de VS, Singapore); de gratis versie geeft je toegang tot servers in roemenie en hong kong etc., maar voor de zgn Premium krijg je servers in nederland en belgie. Je kan Premium gratis een week proberen door lid te worden en gewoon een weggooi email adres te gebruiken (je krijgt daar een link toegestuurd van ZenMate en als die bevestigd dan heb je 1 week Premium) en na die week herhalen etc. Dit deed ik maanden. Huidige status: ZenMate werkt nog steeds voor de NOS en RTL-programma-gemist maar niet meer voor Sporza, dus ben ik via deze website een VPN gaan zoeken. En we weten allemaal dat de NOS steeds slechter wordt kwa uitzendingen, dus kijk ik nu alleen Sporza.

Unotelly
Zoals hier al vermeld is dit een wat nieuwere service die twee distincte paketten bied: Smart DNS en VPN+Smart DNS. Ik heb eerst Smart DNS geprobeerd en kreeg 1 maand gratis. De livestreaming op Sporza werkt perfect en vlot. Ook de NOS werkt: via de Unotelly My Account kan je makkelijk het serverland veranderen. Ik ken nog geen andere sport zenders. Hierna heb ik dan een 1 maand lidmaatschap op het VPN+Smart DNS pakket genomen want ik wilde toch wat security en anonimiteit. Dit pakket werkt ook goed alhoewel streamt het iets trager. Ik probeer het een maand en dan probeer ik een andere VPN provider.

Conclusie: ZenMate werkt voor de NOS en andere nederlandse zenders, maar niet voor Sporza; het is zeer makkelijk te gebruiken (als een Chrome Extension). Unotelly Smart DNS werkt nog beter dan ZenMate en ik kreeg 1 maand gratis (dit kan je dan ook gewoon herhalen elke maand door een ander email adres te gebruiken als registratie). Er zijn wel wat rare - lees simpele - dingen aan Unotelly, zoals de betalingsmethoden en aparte Client Area en My Account menus, en toch wel wat persoonlijke informatie die wordt gevraagd, maar het werkt makkelijk.

Anoniem zei

Ik gebruik al jaren Hidemyass, en dat heeft mij nog nooit in de steek gelaten. Ze hebben servers in Antwerpen en Brussel.

Anoniem zei

Op dit moment met SecurityKiss naar de eerste EK wedstrijd tussen Frankrijk en Roemenie aant kijken. Het gaat bij momenten heel goed, op andere momenten daalt de kwaliteit en herhaalt de video verschillende seconden.

Heeft iemand anders daar ook last van?

Expat TV Vlaanderen zei

Da's dan beter dan Unotelly, want die werkt gewoon niet. Ze gebruiken voor het EK blijkbaar een aparte streamingserver, en die zit niet voorgeprogrammeerd.

Het probleem kan ook gewoon bij Sporza liggen die overbelast is. Securitykiss heeft verschillende servers, al eens een andere geprobeerd?

Anoniem zei

[SecurityKiss]

Jup, heb Brugge en Brussel gebruikt, ik heb ook de qualiteit van auto naar 520 gezet en nu werkt het fantastisch. Enkel dat het wel wat duurt eer de live pagina geladen is en je op de live stream kan klikken. Dit komt omdat facebook geladen wordt en dat gaat blijkbaar fout.
Ik gebruik wel de https 443 openvpn connectie via een virtuele machine, de andere opties werkte niet direct en heb nog geen router aanpassing doorgevoerd.

Edwin zei

Zonet ook SecurityKiss geprobeerd op mijn mac. Ik heb alle servers van Brussel en Brugge geprobeerd, maar kan nog steeds geen enkele video op Sporza afspelen. Jammer, want ik wil Jan Mulder horen!

Expat TV Vlaanderen zei

En ondertussen werkt Unotelly ook weer voor de livestreams van het EK.

Bramman zei

IPVanish deed het voor mij niet (alhoewel er een server in Brussel is).
Unotelly net geïnstalleerd en doet het prachtig!

Fam Sodahlon zei

Wij wonen in Kameroen en hebben een goed werkende VPN voor Amerika, maar niet voor belgie: we hebbel al 2 uitgeprobeerd, maar het is on ogelijk om een verbinding te krijgen. Weet er iemand wat zou kunnnen lukken in Afrika?

Dank u

Fam Sodahlon zei

Ik vergat er aan toe te voegen dat ik een vpn voor mijn ipad zoek

Bramman zei

Hallo Fam,

Ik zou niet weten waarom Unotelly niet zou werken in Afrika en op de iPad. Heel eenvoudig op te zetten, enkel DNS aan te passen in je settings. Maandje gratis op proef.

https://www2.unotelly.com/devices

Doei.

Tim zei

Ik had deze pagina over het hoofd gezien en Witopia gestart voor Sporza. Daarna hun support gecontacteerd. Bij Witopia beweren ze dat sporza.be tout-court VPN's blokkeren ... Er zal dus wschl niet snel een oplossing komen voor de opmerking bij witopia.

Reno zei

Bij mij zeiden ze ook op Witopia dat je geen sporza kan bekijken via VPN, dat ze dit per definitie blokken... Klopt dit? Welk VPN werkt er voor sporza en vier.be?

Anoniem zei

Beste Expat TV Vlaanderen, bedankt voor alle tips: zeer handig, overzichtelijk en bruikbaar!
Vandaag ingeschreven op SecurityKISS vanop iPad en Mac (JADEITE plan) vanuit Auckland (Nieuw Zeeland)
- L2TP VNP instellingen gebruikt
- Brusselse servers geven wel connectie maar werken niet voor sporza.be, deredactie, Vier,...
- nadien de Brugse server geprobeerd (hoewel die op SecurityKISS website enkel staat bij de open VPN en niet op de lijst van L2TP), en die werkt wel (zonet de filmpjes op Sporza van olympische spelen bekeken). Ook deredactie.be en Vier.be getest en werken allemaal, zelfs gelijktijdig op Mac als op iPad. Duurt even om te laden maar goede kwaliteit

Expat TV Vlaanderen zei

Kan iemand met een abonnement bij de volgende providers mij eens contacteren per mail? Ik ben op zoek naar wat bijkomende info. Providers: Overplay en Hide my Ass.

Unknown zei

Mijn naam is Joeri en ik ben van de Nederlandse VPN aanbieder GOOSE VPN (www.goosevpn.com/nl). Ik zie dat GOOSE VPN service nog niet vermeldt is in dit artikel, wellicht de moeite waard om er aan toe te voegen!

GOOSE VPN is de eerste maand gratis uit te proberen! We hebben een Nederlandse klantenservice en hebben geprobeerd alles zo makkelijk mogelijk te maken! Ik ben benieuwd hoe GOOSE jullie bevalt!

Expat TV Vlaanderen zei

Goose staat er wel degelijk op, alleen heb ik het niet kunnen testen bij gebrek aan gratis account. Als jullie mij een tijdelijke account aanmaken, kan ik die testen.